TC5000 - Tillförlitliga och produktiva

TC-tröskan är perfekt för det medelstora lantbruket.
Den har en mycket kraftig och stabil ramkonstruktion, vilket är en av orsakerna till den långa livslängden och det höga andrahandsvärdet.Nya TC5000-serien

TC5000-serien erbjuder både 4- och 5-skakarmodeller. Tröskorna har 6-cylindriga NEF motorer med en högeffektiv förbränningsprocess och insprutningskontroll, som ger effekter på 175 resp. 223 hk. Avancerade kontrollsystem för skärbordet och bekväma reglage för tröskans övriga funktioner, ökar förarens effektivitet och tröskans produktivitet.
De stora spannmålstankarna bidrar också till ökad kapacitet.

 

Innovativ motorteknologi

De moderna NEF-motorerna i TC5000-serien är konstruerade för att ha högre effekt, lägre vikt, vara mer kompakta och tystare. Att uppnå lägre kostnader, främst genom minskad bränsle- och oljeförbrukning, har också varit viktiga punkter i utvecklingsarbetet.
Båda TC-modellerna har en 6-cylindrig, 6,8 liters motor med turbo och intercooler. TC5050 har mekanisk regulator och TC5070 common rail insprutning.

 

Modern hytt

Som förare i TC5000-tröskorna sitter du bekvämt och har god sikt. Den välvda vindrutan ger 191° fri sikt och eliminerar irriterande sidoreflexer. Den låga rattkonsolen och det lutande hyttgolvet framför den, förbättrar sikten över skärbordet och inmatningen väsentligt.
Hytten är bl a standardutrustad med deluxe förarsäte inkl säkerhetsbälte, passagerarsäte, luftkonditionering, värme, förlustindikator, arealräknare och elhydrauliska inkopplingar. Detta tillsammans ger en enastående förarkomfort.

 

Maximal urtöskning och frånskiljning

Urtröskning och det mesta av frånskiljningen på TC5000 tröskorna sker mellan den stora tröskcylindern som har en diameter på 600 mm, samt slagskon som har en omslutningsvinkel på 111° och en yta på upp till 0,79m2.
Materialet förs sedan via halmcylindern vidare till skakarna där den slutliga frånskiljningen sker. TC5070 är dessutom utrustad med en frånskiljningscylinder med en diameter på 590 mm, vilket ger en total avskiljningsyta på 1,62 m2.
Frånskiljningscylindern kan ställas in för två olika varvtal och dess slagsko har två lägen. Detta gör att
även känsliga grödor med spröd halm kan behandlasmycket skonsamt.

 

För mer information ladda ner broschyren

TEKNISK FAKTA

TC5050


SKÄRBORD:
Elektrisk Reverseringsanordning
Korta Stråskiljare


TRÖSKCYLINDER
Diameter x bredd: 607x1040 mm
Slagskoyta: 0,62 m2
Fällbar stenficka från sidan


SKAKARE
Skakare/steg: 4/6 st
Anskiljningsyta: 4,41 m


RENSNING
Sållyta: 3,27 m
Ställbara över- och undersåll
Radial rensfläkt

Volym spannmålstank: 4000 liter


MOTOR
Effekt, nom ISO/max ISO: 129/175
Motortyp: NEF 6 cyl TI mek.


FRAMDRIVNING
Typ, antal växlar: Hydrostatisk/3

Bredd/höjd: 3,32/3,94 m

Vikt utan skärbord: 7600 kg