CX8000 - Lyfter skakartekniken till nya höjder

I de nya CX-tröskorna har New Holland utvecklat skakarteknologin till fulländning. Den enorma tröskcylindern, det välbeprövade, aktiva frånskiljningssystemet, returbehandlingen och de stora sållytorna - allt bidrar till en kapacitet i särklass.Exakt information och enkel manövrering

Den informativa IntelliViewII™-monitorn förser dig kontinuerligt med relevanta data så att du kan utnyttja tröskans kapacitet optimalt. För att ytterligare effektivisera ditt arbete, finns tröskinställningar för olika grödor förprogrammerade. Förutom fabriksinställningarna kan ytterligare 10 egna inställningar avseende haspelns varvtal och position, cylindervarvtal, slagskoavstånd, sållinställning samt fläktvarvtal göras.

 

Imponerande dimensioner

Tröskcylindern har en imponerande diameter av 75 cm och slagskoytan är hela 1,18 m2 på 6-skakarmodellerna och 0,98 m2 på 5­skakarna. Därefter följer aktiva frånskiljnings­ytor på 2,54 resp 2,11 m2. Inte så konstigt att CX-tröskorna är kända för sin effektiva urtröskning och höga kapacitet.


Sållytor som matchar tröskkapaciteten

Med en luftpåverkad yta på 6,54 resp 5,40 m2 på 6- resp 5-skakarmodellerna finns kapacitet att hantera de stora materialmängder som trösk- och frånskiljningssystemet producerar. Fläkten tar in luften både från sidorna och uppifrån och dubbla fläktutlopp garanterar att rensluften fördelas helt jämnt över de stora sållytorna.

 

Marknadens mest effektiva nivåregleringssystem

Att arbeta i sluttningar utan att behöva slå ner på takten, det är möjligt med CX-tröskorna tack vare New Hollands unika nivåregleringssystem. Hela sållkassen inklusive fläkten och det långa förberedningsplanet hålls horisontellt i sidolutningar upp till 17 procent! Materialet fördelar sig jämnt över hela sållytan och maximal renskapacitet kan bibehållas.

 

Marknadens största hytt

En tyst och bekväm arbetsplats är av största betydelse både för trivsel och effektivitet. CX8030 har luftkonditionering och övriga CX-modeller har klimatkontroll som standard. De båda största modellerna är dessutom förberedda för de automatiska styrsystemen SmartSteer™ resp IntelliSteer™ som ökar din effektivitet ytterligare.


För mer information ladda ner broschyren

TEKNISKA FAKTA

CX8070 Elevation


SKÄRBORD:
Hydraulisk Reverseringsanordning
Korta stråskiljare
Lutningskompensation: Autofloat
Snabbkoppling för hydraulik


TRÖSKCYLINDER
Diameter x bredd: 750x1300 mm
Slagskoyta: 1,18 m2


FRÅNSKILJNINGS-CYLINDER:
Diameter: 720 mm
Total avskiljnngsyta: 2,54 m2


SKAKARE
Skakare/steg: 6 st
Anskiljningsyta: 5,93 m


RENSNING
Sållyta: 6,5 m
Elektrisk sållinställning

Volym spannmålstank: 9500 liter


MOTOR
Effekt, nom ISO/max ISO: 270kW/367hk
Motortyp: Cursor 9, 6 cyl CR, SCR, Steg 3B


FRAMDRIVNING
Typ, antal växlar: Hydrostat/4
Ställbar styraxel

Bredd/höjd: 4,03/3,96 m

Vikt utan skärbord: 15500 kg