Fyrkantspressar från New Holland

Big Baler - spetskompetens i den tunga klassen
New Holland har spelat en avgörande roll i utvecklingen av storbalspressar ända sedan starten och är världsledande när det gäller denna maskintyp.
 

Perfekt formade balar

Förkomprimering har alltid varit en viktig del i New Hollands storbalskoncept (standard fr o m BB9060). Materialet pressas in i en förkammare där det komprimeras till en viss densitet innan det förs upp i presskammaren. Det gör att presskammaren alltid fylls med lika mycket material vilket leder till jämnare och tyngre balar.

Knutar som håller

Balarnas höga densitet, speciellt vid pressning för ensilering, ställer höga krav på garn och knytare. Därför är New Hollands större pressar utrustade
med dubbelknytare. Eftersom garnet matas från två håll utsätts varken garn eller knytare för belastning då balen formas. Resultatet är tillförlitliga knutar och lågt slitage på knytarna.
 
New Hollands Cropcutter™-system, som består av en rotor med W-formade medbringare och upp till 33 knivar, producerar ett kortskuret material som bidrar till bättre packning, bättre foderkvalitet vid ensilering samt enklare utfodring.


BC5000 fyrkantspress

New Holland fyrkantpress tillhör utan tvekan marknadens mest beprövade.

Den breda pickupen är en garanti för ren upptagning även av stora breda strängar och den unika roterande inmatningen ger ett kontinuerligt materialflöde in till presskammaren. Pressen kan förses med en hydraulisk balkastare så att den blir en integrerad del av pressen. Genom att justera kastlängd och riktning direkt från förarplatsen kan balarna placeras exakt och lastutrymmet utnyttjas optimalt.
 

Var finns
New Holland?

New Holland är en global aktör med tillverkning och försäljning i alla världsdelar. De maskiner som importeras till Sverige kommer från England, Belgien, Italien samt USA och programmet består av traktorer, skördetröskor, rundbals-, storbals- och fyrkantspressar, teleskoplastare samt grönytemaskiner.
I Sverige representeras New Holland av 48 privata återförsäljare från Ystad i söder till Råneå i norr. Återförsäljarna är kunniga och engagerade och samtliga personalkategorierna genomgår kontinuerlig vidareutbildning genom vår eller New Hollands försorg i syfte att alltid kunna ge dig bästa möjliga service.
 
Länk till New Hollands internationella webb:
www.newholland.com