Rundbalspressar från Krone


För 30 år sedan lanserade KRONE sin första rundbalspress och är idag marknadsledare i ett flertal länder och störst i Europa.

Comprima - den nya generationen pressar

Den nya serien rundbalspressar från KRONE erbjuds i flertalet varianter såsom fix-, semi-variabel fix-, flex- och combipress. Combipressen finns dessutom både som semi-variabel fixkammarpress och som flexkammarpress. Pressarna innehåller en mängd nya, innovativa utrustningar.
 

Round Pack - perfekt i ensilage, hö och halm

Det rullar på - tack vare kombinationen av den helt slutna fixkammaren och de ändlösa stavelevatorerna som ”griper tag” i materialet, garanteras säker rotation under alla förhållanden. Balen formas snabbare, blir fastare, har högre densitet och därigenom högre vikt.

Säker rotation

Bra grepp alltigenom är en stor fördel med stavelevatorn. Tack vare medbringarna som ”griper tag” i materialet garanteras en säker rotation under alla förhållanden, även med torr halm!
 

Vario Pack - Högsta flexibilitet

Välj, knappa in, gör det - med den variabla balkammaren och flexibla baldiametern mellan 1,00 och 1,80 m. Två ändlösa stavelevatorer skapar perfekt formade, hårda balar. Den väl genomtänkta designen garanterar högsta kapacitet och säkerställer lång livslängd på maskinen vid arbete i ensilage, hö och halm.

CombiPack - originalet från marknadsledaren

När bränslepriserna är höga gäller det att hålla nere dieselkostnaderna. En snabb titt på en kostnadsberäkning över olika metoder för rundbalsensilering visar tydligt att körning med en integrerad press/inplastare är kostnadsmässigt det absolut mest fördelaktiga förfarandet. Väljer du dessutom en kombinerad flexkammarpress blir besparingen ännu större, genom att du ställer in den balstorlek du önskar och därigenom hanterar färre antal balar med minskad plaståtgång till följd.

Europas ledande tillverkare av vallmaskiner

Krone är ett anrikt företag i lantbruksmaskinbranschen som startades av Bernard Krone 1906. Idag är Krone ett storföretag med verksamheter i flera länder, bl a Tyskland, Danmark, Frankrike och USA. År 2008 omsatte Krone ca 362 miljoner Euro 2008 (≈3,7 miljarder SEK), men trots att Krone har haft en fantastisk utveckling och är fortfarande familjeägt med fjärde generationen Krone i ledningen.
Krones lantbrukstillverkning är idag specialisterad på utveckling och produktion av vallskördemaskiner och inom detta område intar Krone en klart ledande ställning.
Samarbetet mellan Söderberg & Haak och Krone har pågått sedan början av 1967.
 
Länk till Krones
internationella webb:
www.krone.de