JCB har en stark organisation i SverigeJCB - Störst i EuropaJCB är topp-5 av världens tillverkare av bygg- och anlägg­ningsmaskiner. Det finns ett Agrisortiment med alltifrån små, kompakta hjullastare till stora, starka hjullastare och teleskoplastare som klarar de behov som finns i alla olika områden, både inom jordbruk och entreprenad. Alla maskiner från JCB är tillförlitliga, bekväma att köra och har en bra förarplats.

Med den nya, starkare organisationen finns JCB representerad på ett 50-tal orter runt om i Sverige.

JCB-programmet är uppdelat i ett Agri- och ett entreprenadsortiment.

Agriprogrammet som består av kompaktlastare, hjullastare, teleskoplastare och UTV representeras av Söderberg & Haak i södra och mellersta Sverige och av GT Center i Skellefteå i norra Sverige.

Entreprenadprogrammet med band- och hjulgrävare, industriteleskoplastare och vissa större hjullastare representeras av Söderberg & Haak i södra, västra och mellersta Sverige och av GT Center i Skellefteå i norra Sverige.

JCB


Företaget bildades 1945 av Joseph Bamford och även idag är ett familjeföretag och leds av sonen Sir Anthony Bamford.
JCB har 18 fabriker med 8000 anställda utspridda över världen. De har 300 produkter i programmet och återförsäljare i 1500 länder.
Nr 3 i världen sett i antal tillverkade maskiner och nr 5 i världen sett till omsättning och de är världsetta på teleskoplastare och grävlastare.
 
Länk till JCBs
internationella webb:
www.jcb.com
 
Länk till JCBs branschfilm
(OBS! Extern länk!)