Materialhanterare från JCB

JCB har ett brett sortiment. Alltifrån små kompakta hjullastare med en bredd på endast 102 cm till stora och ytterst starka med en tipplast på 9334 kg. De har teleskoplastare som har en räckvidd på upp till 2,90 m och en lyftkapacietet på 2400 kg. Så det du behöver har JCB!

Världens starkaste teleskoplastare? Kolla videon!
JCB grävlastare i rikets tjänst


Snabb, tuff och extremt stryktålig, det är epitet som passar extremt bra in på JCB HMEE, försvarets senaste nyförvärv.Den kan knappast beskyllas för att vara vacker, men den väcker utan tvekan berättigad uppmärksamhet när den kommer dundrande i 80 km/h. Vi talat naturligtvis om JCB HMEE, en militär version av JCB grävlastare, som nyligen via Söderberg & Haak har levererats till den svenska försvarsmakten.

Hittills (2012) har 10 st av 21 beställda JCB HMEE levererats till Ing 2 i Eksjö. Maskinerna, som bl a kan användas för att röja hinder, gräva diken, anlägga vägar och röja minor, är ursprungligen utvecklade för den amerikanska försvarsmakten och har använts i skarpt läge t ex i Afghanistan och Irak. Även om HMEE funktionsmässigt liknar JCBs "vanliga" grävlastare är det mycket som skiljer. Förarskyddet är extremt viktigt och hytten har därför skottsäkra glas och pansarförstärkningar för att klara beskjutning, granatsplitter och fordonsminor.

Här kan du läsa vad tidningen Trucking har skrivit om JCB HMEE.

JCB


Företaget bildades 1945 av Joseph Bamford och även idag är ett familjeföretag och leds av sonen Sir Anthony Bamford.
JCB har 18 fabriker med 8000 anställda utspridda över världen. De har 300 produkter i programmet och återförsäljare i 1500 länder.
Nr 3 i världen sett i antal tillverkade maskiner och nr 5 i världen sett till omsättning och de är världsetta på teleskoplastare och grävlastare.
 
Länk till JCBs
internationella webb:
www.jcb.com