JCB är en av världens största tillverkare av entreprenadmaskiner (hjullastare, grävlastare, bandgrävare, hjulgravare) med ett stort och varierat sortiment för alla behov. Alla produkter från JCB är designade för att passa inom många olika industrier såsom avfalls- och returhantering, hamnar och flygplatser, jordbruk, stenbrytning, vägarbete och rivning för att nämna några.

Finansiera din investering via S&H Finans!


Genom vårt samarbete med Danske Bank kan nu även du som köper en entreprenadmaskin genom någon av Söderberg & Haaks återförsäljare finansiera din investering via S&H Finans till mycket förmånlig ränta.
Här finner du mer information om S&H Finans

JCB grävlastare i rikets tjänst


Snabb, tuff och extremt stryktålig, det är epitet som passar extremt bra in på JCB HMEE, försvarets senaste nyförvärv.Den kan knappast beskyllas för att vara vacker, men den väcker utan tvekan berättigad uppmärksamhet när den kommer dundrande i 80 km/h. Vi talat naturligtvis om JCB HMEE, en militär version av JCB grävlastare, som nyligen via Söderberg & Haak har levererats till den svenska försvarsmakten.

Hittills (2012) har 10 st av 21 beställda JCB HMEE levererats till Ing 2 i Eksjö. Maskinerna, som bl a kan användas för att röja hinder, gräva diken, anlägga vägar och röja minor, är ursprungligen utvecklade för den amerikanska försvarsmakten och har använts i skarpt läge t ex i Afghanistan och Irak. Även om HMEE funktionsmässigt liknar JCBs "vanliga" grävlastare är det mycket som skiljer. Förarskyddet är extremt viktigt och hytten har därför skottsäkra glas och pansarförstärkningar för att klara beskjutning, granatsplitter och fordonsminor.

Här kan du läsa vad tidningen Trucking har skrivit om JCB HMEE.

JCB


Företaget bildades 1945 av Joseph Bamford och även idag är ett familjeföretag och leds av sonen Sir Anthony Bamford.
JCB har 18 fabriker med 8000 anställda utspridda över världen. De har 300 produkter i programmet och återförsäljare i 1500 länder.
Nr 3 i världen sett i antal tillverkade maskiner och nr 5 i världen sett till omsättning och de är världsetta på teleskoplastare och grävlastare.
 
Länk till JCBs
internationella webb:
www.jcb.com
 
Länk till JCBs branschfilm
(OBS! Extern länk!)