MODELL:
 

Pantera - Ny självgående spruta från Amazone

En nyhet i utbudet av Amazone växtskyddssprutor är den nya självgångaren Pantera 4001 som ersätter SX4000. Sprutan har hydropneumatisk avfjädring med automatisk nivåreglering och en steglös spårviddsinställning. En 6-cylindrig motor med turbo och laddluftskylare på 200 hk driver sprutan via en steglös transmission. Tanken rymmer drygt 4000 liter och Pantera har arbetsbredder mellan 24 och 40 m.Nytt för Pantera är bl a en helt ny förarhytt med optimal komfort och sikt, bekväm joystick manövrering och en 2-terminalsstrategi så att föraren inte behöver bläddra igenom menyer.  En av terminalerna är den nya Amatron 3 med integrerad GPS-Switch som innebär automatisk in- och urkoppling av delsektionerna med högsta precision. Intelligent motorstyrning med ECO-mode som reducerar bränsleförbrukningen både i fält och vid transport, lätt att både koppla till och ifrån.
Nytt och unikt är den hydropneumatiska fjädringssystemet ett kompakt och robust system med elektronisk och automatisk nivåreglering och även automatisk hastighetsberoende fjädringsinställning för att förhindra nigning och förbättra stabiliteten.
Svängradien är tack vare fyrhjulsstyrning bara 4,5 meter. Under sprutning i fält slås fyrhjulsstyrningen automatiskt av för ökad stabilitet. När sprutningen slås av, exempelvis vid vändtegen, aktiveras fyrhjulsstyrningen automatiskt igen.  
Super-L ramp  –  lätt och stabil i arbetsläge med en bredd från 24 m till 40 m. I transportläge är den endast 2,75 m bred och lätt att fälla in.
Pantera är kvalité rakt igenom med en unik och genial konstruktion av chassit. Låg egenvikt och optimal dragförmåga skonar underlaget och ökar prestandan.

För att se video om Pantera på Amazone TV klicka på länken

TEKNISK FAKTA


Kommer inom kort!