Rundbalspressar från New Holland och KroneRundbalspressar från New Holland och Krone


Vi erbjuder dig markandens bredaste sortiment av pressar, allt från "vanliga" fyrkantspressar med lätthanterliga små balar, till rundbalspressar av både fix- och flextyp, kombipressar samt storbalspressar med enorm kapacitet.
Tack vara våra två leverantörer, New Holland och Kreon, kan vi erbjuda dig olika tekniska lösningar som uppfyllde de mest skilda krav från olika verksamheter.


New Holland har välutrustade fixkammarpressar med BR6000

BR6000 är en fixkammarpress där balen formas av en kombination av valsar och medbringare. Välformade balar i alla tänkbara grödor säkerställs av en bottenvals och en startvals i kombination med medbringare som trycks in i balen. Medbringarna är tillverkade av ett speciellt stål med hög hållfasthet. Allt detta bidrar till att ge en tidig start av kärnan och en säker rotation oavsett gröda och förhållanden.
 
På BR6090 Combi, som är en kombinerad press/inplastare, kan pressnings- och lindningsförloppet ske helt automatiskt. Alternativt kan föraren välja ett annat program, där han själv bestämmer när den färdiga balen ska släppas ut.
 
”Anknäbben” säkerställer en perfekt start av lindningsförloppet. Denna enkla konstruktion för in lindningsmaterialet i balkammaren där det fäster effektivt i balens yta. Balens rotation drar sedan lindningsmaterialet runt den färdiga balen.

Rundbalspressar från Krone


Round Pack - perfekt i ensilage, hö och halm

Det rullar på - tack vare kombinationen av den helt slutna fixkammaren och de ändlösa stavelevatorerna som ”griper tag” i materialet, garanteras säker rotation under alla förhållanden. Balen formas snabbare, blir fastare, har högre densitet och därigenom högre vikt.

Bra grepp alltigenom är en stor fördel med stavelevatorn. Tack vare medbringarna som ”griper tag” i materialet garanteras en säker rotation under alla förhållanden, även med torr halm!
 

Fortima - beprövad förfinad teknik

Nyheter från Krone är Fortima 1500 respektive Fortima 1800 som ersätter de tidigare VarioPack-modellerna. Fortima är beprövad teknik nu förfinad med bl a EasyFlow pick-up utan kurvbana vilket ger bättre inmatning och lägre driftskostnader. Även elevatorsystemet är förbättrat så att maskinen arbetar betydligt tystare. Två stavelevatorer skapar perfekt formade, hårda balar. Den väl genomtänkta designen garanterar högsta kapacitet och säkerställer lång livslängd på maskinen vid arbete i ensilage, hö och halm.

CombiPack - originalet från marknadsledaren

När bränslepriserna är höga gäller det att hålla nere dieselkostnaderna. En snabb titt på en kostnadsberäkning över olika metoder för rundbalsensilering visar tydligt att körning med en integrerad press/inplastare är kostnadsmässigt det absolut mest fördelaktiga förfarandet. Väljer du dessutom en kombinerad flexkammarpress blir besparingen ännu större, genom att du ställer in den balstorlek du önskar och därigenom hanterar färre antal balar med minskad plaståtgång till följd.