Fyrkantspressar från New Holland och Krone


Fyrkantspressar från New Holland och Krone


Vi erbjuder dig markandens bredaste sortiment av pressar, allt från "vanliga" fyrkantspressar med lätthanterliga små balar, till rundbalspressar av både fix- och flextyp, kombipressar samt storbalspressar med enorm kapacitet.
Tack vara våra två leverantörer, New Holland och Krone, kan vi erbjuda dig olika tekniska lösningar som uppfyllde de mest skilda krav från olika verksamheter.


Fyrkantspressar från New Holland som är perfekt formade

Förkomprimering har alltid varit en viktig del i New Hollands storbalskoncept. Materialet pressas in i en förkammare där det komprimeras till en viss densitet innan det förs upp i presskammaren. Det gör att presskammaren alltid fylls med lika mycket material vilket leder till jämnare och tyngre balar.


Balarnas höga densitet, speciellt vid pressning för ensilering, ställer höga krav på garn och knytare. Därför är New Hollands större pressar utrustade med dubbelknytare. Eftersom garnet matas från två håll utsätts varken garn eller knytare för belastning då balen formas. Resultatet är tillförlitliga knutar och lågt slitage på knytarna.
 
New Hollands Cropcutter™-system, som består av en rotor med W-formade medbringare och upp till 33 knivar, producerar ett kortskuret material som bidrar till bättre packning, bättre foderkvalitet vid ensilering samt enklare utfodring.Krones BiG Pack fyrkanstspress är helt enkelt STOR - i dimension, vikt och flexibilitet

Det stora utbudet av KRONE storbalspressar uppfyller i stor sett alla behov och önskemål. Omfattande valmöjlighet av balstorlek, X-Cut-systemet med utdragbara knivar, VFS-förpackarsystem och sist men inte minst HDP-tekniken för balar bestående av hårt packade skivor. Det ger 25% mer vikt i varje bal!

Den nya rotorn på KRONE Big Pack-pressar ger förbättrat materialflöde och ökad kapacitet till ett lägre effektbehov.

Den tiden är förbi när du behöver hantera massor av småbalar för hand. Med MultiBale- systemet från KRONE packas 6 små balar till en 2,7 m lång storbal.
Längden på de små balarna är steglöst ställbar från 0,45 m - 1,35 m. På det här sättet går hanteringen av småbalar snabbt och lätt.