CX5000/6000 - För alla grödor och alla gårdarCX5000/6000 har steg 3B-motorer med SCR reningsteknologi för lägre utsläpp och lägre bränsleförbrukning.
Tröskverket har en tröskcylinder med över 600 mm diameter och det utnyttjar samma 4-cylinderteknik som finns på de tidigare CSX-modellerna. De nya CX-modellerna är utrustade med OptiFan rensfläkt som automatiskt anpassar luftmängden vid körning i med- och motlut. Även förarkomforten är förbättrad med bl a ny, dynamisk körspak med farthållarfunktion.

Miljömotorer nu även på skördetröskor

I de nya CX5000 och CX6000 tröskorna sitter det ECO blue steg 3B motorer. Dessa har avsevärt lägre bränsleförbrukning än tidigare motorer, dessutom är de betydligt skonsammare mot miljön och som grädde på moset både piggare och starkare.


Optimal anpassning till alla förhållanden

New Holland uppfann den roterande frånskiljningscylindern, med för ändamålet anpassade slagor som bearbetar och tvingar oseparerade kärnor genom halmmattan. Det inställbara Opti-Tresh™-systemet tillåter enkel justering av slagskon under frånskiljningscylindern för att passa växlande skördeförhållanden. En separat halmflödescylinder, ändrar tröskgodsets rörelseriktning och ser till att den höga kapaciteten bibehålls, även vid fuktig halm. Systemet fördelar en jämn och luftig halmmatta ut över skakarna där de sista kärnorna skiljs av.

Smart sållkonstruktion nu ännu bättre på New Holland CX5000/6000

Stora, effektiva såll­ytor och rent tröskgods är ett signum för alla New Holland skördetröskor och de nya CX-modellerna är inget undantag. I sidolutningar ser det patenterade sållsystemet Smart Sieve™ (tillval) till att kapaciteten bibehålls. Smart Sieve™ styr för- och översållet så att de inte bara rör sig framåt-bakåt utan även i sidled, så att materialet fördelas jämnt över sållytan. Kaströrelsens styrka bestäms både av lutningen och rensfläktens varvtal. Dessutom har New Holland nu utvecklat ett system som även kompenserar för lutningar i körriktningen. Detta system heter OptiFan och anpassar automatiskt luftmängden vid körning i med- och motlut. Reslutatet ger renare vara i tanken, reducerar spill och föraren slipper bekymra sig.

Enastående komfort

Från den bekväma, luftfjädrade förar­stolen har du full kontroll. Inget skymmer sikten genom den stora panoramarutan. Tröskans funktioner övervakas via den logiska och användarvänliga
IntelliView III™-monitorn till höger.
Förutom luftkonditionering och värme ingår även ett bekvämt passagerarsäte med transportabel kylbox som standard.

TEKNISKA FAKTA
CX5080


SKÄRBORD:
Hydraulisk Reverseringsanordning
Korta Stråskiljare
Lutningskompensation: Autofloat

TRÖSKCYLINDER
Diameter x bredd: 600x1300 mm
Slagskoyta: 0,86 m2
Fällbar stenficka från sidan

FRÅNSKILJNINGS-CYLINDER:
Diameter: 590 mm
Total avskiljnngsyta: 1,99 m2

SKAKARE
Skakare/steg: 5 st
Anskiljningsyta: 5,38 m

RENSNING
Sållyta: 4,32 m
Elektrisk sållinställning
Radial rensfläkt
Volym spannmålstank: 7000 liter

MOTOR
Effekt, nom ISO/max ISO: 175/238  /  190/258
Motortyp: NEF 6 cyl TI common rail, SCR, Steg3B

FRAMDRIVNING
Typ, antal växlar: 3
Bredd/höjd: 3,275 / 3,93 m
Vikt utan skärbord: 12300 kg