LM5000 - Kraftfull och stabil

LM5000 serien som utgörs av kraftfulla, stabila och komfortabla teleskoplastare med en motoreffekt på 120 hk, erbjuder dig möjligheten att välja mellan olika modeller för skiftande behov inom skilda verksamhetsområden.Alla modellerna har en hytt med fantastisk runtomsikt, New Hollands patenterade drivlinor och stabila chassi med lång hjulbas och en exceptionellt stark bom. LM5000 är byggda kring en ”in-line” motor/ transmission konstruktion, med en unik trepunktsupphängning för att minimera vibrationer. Denna ”in-line” konstruktion använder sig av en effektsnål transferbox istället för en vidvinkelväxel.
LM5000 modellerna är otroligt mångsidiga tack vare att de är lättmanövrerade och stabila. De har hög dragkraft, superb balans och erbjuder oslagbar kapacitet och valmöjlighet vad gäller utrustningar för att passa olika användare.

 

Full kapacitet

Att förbättra teleskoplastarens kapacitet handlar inte bara om högre motoreffekt och förbättrad hydraulik. Andra faktorer såsom manövrering, sikt och stabilitet spelar en avgörande roll för att föraren ska kunna nyttja maskinens fulla potential.

 

Utrustad för krävande användning

LM5000 är idealiska för arbeten som lastning, gödselhantering, körning i plansilo och även längre transportkörning. Där det behövs en hög slitstyrka med snabba arbetscykler, har LM5000 de hydrauliska musklerna som krävs för att leverera fantastisk prestanda. Alla modeller är utrustade med en Powershift-transmission i 40 km-utförande.

 

Fantastisk komfort

Det är de små detaljerna som gör LM5000 modellerna så bekväma att köra. Allt från den stora öppningsvinkeln som underlättar insteget till den oslagbara runtomsikten, gör att hytten erbjuder mer utrymme, bättre sikt och högre komfort. För att ytterligare öka komforten är maskinen utrustad med lastarmsfjädring. Alla modeller är standardutrustade med en bekväm hydraulservomanövrerad joystick, som är integrerad i armstödet, från vilken samtliga hydraulfunktioner styrs. Hytten är monterad på isolerande gummiblock, som tillsammans med den effektivt vibrationsdämpande trepunktsupphängningen av motor/transmission, skapar en tyst och vibrationsfri arbetsmiljö. Den effektiva ventilationen och luftkonditioneringen håller hytten varm på vintern och sval på sommaren.

 

Beprövad kvalitet och tillförlitlighet

De högpresterande Steg III motorerna i LM5000 är desamma som används i etablerade New Holland traktorer, t ex den välrenommerade T6000-serien. Konstruktionen av axlar, bromsar och transmissioner baserar sig på befintliga New Holland teleskoplastare, hjul- och grävlastare. Hydraulsystemet är byggt för att hantera höga tryck och flöden med en minimal värmeutveckling. Den kraftiga bommen och det stabila chassit med lång hjulbas har utsatts för omfattande tester både under förproduktionen och i praktiskt arbete.

 

För mer information ladda ner broschyren

TEKNISKA FAKTA

LM5040


MOTOR
Konventionell
Motoreffekt vid nominellt varvtal, ISO: 88/120 kW/hk
Nominellt varvtal: 2200 l/min
Cylindervolym: cylindrar:
4,5/4TI l/antal


TRANSMISSION
Powershift: 39,5 km/tim
Antal växlar fram/bak: 4/3
4-hjulsdrift, inkoppling: permanent
Servoassisterade våta skivbromsar
Diff broms


HYDRAULIK
Lastkännande hydraul-system "Flowsharing"
Max flöde/maxtryck: 145/245 l/min/bar


LASTAGGREGAT
Hydraulservomanövrering med joystick
Max lyftkapacitet: 3500 kg
Max lyfthöjd: 6,1 m Hydrauliskt redskapsfäste typ Stora BM
Lastarmsfjädring
Elektronisk överlastvarning med "Cutoff"


Vikt: 7000 kg
Längd till redskapsfäste med indragen bom: 4789 mm
Bredd: 2340 mm