Supersnittvagnar från Krone


Supersnittvagnar - volymer upp till 53 m3


Nya AX-vagnen
AX-vagnarna har ett chassi helt i stål och är försedda med ett 32-knivars skäraggregat samt en ny inmatningsrotor med Hardox-belagda medbringare. Hög kapacitet, kontinuerligt material-flöde och ett perfekt snitt är typiska kännetecken för denna maskin.
Den nya spiralrotorn på KRONEs supersnittvagnar har en Ø på 760 mm och 6 rader medbringare på AX-modellerna, samt en Ø på 880 mm och 8 rader medbringare på MX- och ZX-vagnarna.


MX-vagnen för ökad kapacitet

När det gäller att öka produktiviteten är det MX-modellerna som gäller. Vagnarna är standardutrustade med en spiralrotor och ett skäraggregat med 41 knivar, som alla är monterade på en rad och kan kopplas in eller ur med den centrala knivväxlingen. Därigenom kan materialet i MX-vagnarna packas mer och kapaciteten ökar. De är också utrustade med den patenterade EasyFlow pickupen som arbetar med hög hastighet, har
få rörliga delar och därmed lägre underhållskostnader och extremt hög kapacitet. Det kraftfulla chassit på MX-vagnarna gör att dessa kan används även som transportvagnar i kombination med fälthack.
 

Perfekt snitt - som gjort av en sax

Avståndet mellan knivarna och inmatningsfingrarna är mycket litet, vilket garanterar högsta snittkvalitet.
 

ZX - dubbel funktion,dubbelt så användbar

Det är ju uppenbart så, att ju mer en vagn arbetar desto mer ekonomisk är den. ZX kan användas antingen som en snittvagn eller som en transportvagn i kombination med en fälthack. Det faktum att den kan köras både som en snittvagn i gräs och som en transportvagn för hackat gräs eller majs, gör den till en perfekt allroundvagn som kan nyttjas ända från våren fram under hösten. I standardutrustningen ingår en skärrotor med 46 knivar.