Comprima - Den nya generationen pressar

Den nya serien rundbalspressar från KRONE erbjuds i flertalet varianter såsom fix-, semi-variabel fix-, flex- och combipress. Combipressen finns dessutom både som semi-variabel fixkammarpress och som flexkammarpress. Pressarna innehåller en mängd nya, innovativa utrustningar.Ny EasyFlow pickup

KRONE är den första tillverkaren som kan erbjuda en pickup utan kurvskivor. Det unika med den här patenterade pickupen är den speciella utformningen på de galvaniserade pickup-svepen, som säkerställer ett konstant materialflöde när inmatningsfingrarna går tillbaka. EasyFlow pickupen arbetar med mycket hög hastighet vilket ger en ren upptagning och hög produktivitet.

 

Ny stavelevator NovoGrip

NovoGrip, som består av metallstavar i ändlösa gummiremmar, arbetar med mycket hög hastighet. Detta ger många, tunna lager i balen och där-igenom hög densitet och betydligt högre kapacitet. Det bidrar även till att pressen går mycket tyst.

 

Ny X-Cut knivrotor

Comprima pressarna är standardutrustade med den nya X-Cut knivrotorn med 17 knivar. Som tillval erbjuds en rotor med 26 knivar där avståndet mellan knivarna är 42 mm, vilket ger ensilage av toppkvalitet och högre baldensitet.

 

Comprima CF 155 XC är en semi-variabel fixkammarpress med integrerad inplastare, med möjlighet till enkel omställning av baldiametern från 1,25 till maximalt 1,50 m. Omställningen sker i steg om 5 cm via sprintar på de teleskopiska stagen som begränsar balelevatorns fjädringsväg.

 

För mer information ladda ner broschyren

TEKNISK FAKTA

Comprima F 125 XC


Rundbalspress

Pickuppbredd: 2,15 m

Pickuptyp: EasyFlow pickup med 5 pinnrader utan kurvbana

Hydraulisk pickupmanövrering

Övrig utr. för pickup: Tillhållarrulle

Pickup stödhjul: 2 gummistödhjul f 1,95 m pickup

Baldiameter: 1,25 m

Balbredd: 1,20 m

Kraftuttag: 6 splines / 540 r/min

Kraftöverföringsaxel: Vidvinkel med automatkoppling

Lindningstyp: Nätlindning

Nätlängd: 3000 m

Skäragregat: 17 knivar

Manövrerbox: Komfortmanövrering m elektr.balräknare, presstrycksindikator o autom. lindningsstart

Erfodrar hydrauluttag: 2E

Vikt: 3360 kg

Längd: 4,70 m