Hjulgrävmaskin JS 145 W

JS-serien har en topphastighet på 30 km/h vilket gör att den snabbt kan förflytta sig genom stora byggområden. De finns i 5 modeller varav 3 marknadsförs i Sverige. Med sin snabbhet, bränslesnålhet och avancerad hydraulik har de blivit väldigt populära bland användarna. Komfortabla och effektiva grävmaskiner med många tillvalsmöjligheter och med en transporthastighet på 30 km/h.Varje maskin i JS-serien är utformad för högsta produktivitet och med samma funktioner och kvalité som du förväntar dig av en bandgrävare, men med en fart på upp till 30 km/h och minskade skador på hårdgjorda ytor. De har klassens snävaste vändradie och modern och rymlig hytt.
Även dessa maskinerna har det fantastiska AMS systemet där du kan styra hydrauliken och bränsleförbrukningen beroende på vad du gör och där historiken lagras så du lätt kan gå tillbaka och se hur din maskin har jobbet.
AMS-systemet har fyra olika diftslägen: AUTO som automatiskt växlar mellan maxeffekt och ekonomi beoende på last. EKONOMY ger dig maximal bränsleffektivitet genom att reglera hydraulflöde och motorvarvtal vid grävning. PRECISION minskar hydraulflödet och motorvarvet ännu ett snäpp för högre noggrannhet vid precisionsarbeten såsom nära husgrunder eller vid andra precisionsjobb. LIFTING maxeffekt med minskat oljeflöde för extra kontroll. AMS-skärmen sparar arbetshistoriken så man kan följa hur maskinen jobbat vilket gör det lättare vid bl a service.

Bekväm varje dag

JCBs grävare har ett suberpt skydd mot skador, böjda sidoskärmar och högt mellanrum mellan chassit och hjulen. Där är cushioncontroll (grävhydrauliksdämpning) på bom och skopa vilket minskar slitaget på maskinen och gör användningen bekvämare för föraren.
Hjulstyrning och rototiltstyrning kan fabriksbeställas som tillval. Denna funktion gör att du styr allt från joysticken med tummarna, något som underlättar ditt dagliga arbete.

TAB - tvådelad bom

När man vill ha mångsidigare dimension, i grävdjup och lastningshöjd är TAB bom ett välkommet hjälpmedel. Denna typ av bom ger ett mera flexibelt arbetssätt. JCB-bommarnas kvalitet innebär alltid hållbarhet även under de allra tyngsta arbeten.
Bommarnas konstruktion baserar sig på diagonalmätning, flera skivor och fullständigt svetsade fogar. Bomgeometrin kan påverkas med hjälp av tre olika armlängder.

För mer information se broschyr


TEKNISK FAKTA JS145W TAB


Typ: ISUZU 4JJIX Steg III
Motoreffekt vid nominellt varvtal, ISO: 92/125 kW/hk
Nominellt varvtal: 2200 v/min
Cylindrar, cylindervolym: l 4/3,0 TI  antal / l
Turbo II förrenare

TRANSMISSION
Hydrostat + 3-stegs Powershift
Max hastighet: 30 km/h
4-hjulsdrift
Stödben
Schaktblad: 2480 mm

HYDRAULIK
Hydraulsystem: 2 st variabel axialkolvpump + 1 st kugghjulspump (servo)
Max flöde: 2 x 128 + 22 l/min

SVÄNGSYSTEM
Typ: Axialkolvmotor via planetväxel
Automatisk svängbroms
Max svänghastighet: 13,4 v/min

GRÄVAGGREGAT
Manövrering: 2 x joystick, hydraulservo
Dubbelverkande hammarhydraulik
Bom: 5 m trippelbom
Sticka: 2,5 m
Slangbrottsventiler bom/trippel/
sticka

HYTT
Klimatanläggning
Regnskydd över framruta
Förarstol typ/luftfjädrad/värme
AMS monitor

MÅTT OCH VIKT*
Vikt, inkl förare, std skopa och full bränsletank: 14805 kg
Bredd: 2490 mm
Höjd över hytt exkl roterande varningsljus: 3155 mm

* Värdena angivna enligt std, se även spec blad för alternativ.