Bandgrävmaskin JS115 D

Det finns 20 modeller stora bandgrävare, där vi valt att fokusera på de 11 mest efterfrågade i Sverige. Med många olika val av underrede och utrustning ihop med bekväm och rymlig hytt, mycket styrka och kapacitet så är det ingen överraskning att JCB kan leverera den perfekta grävmaskinen för i stort sett alla uppgifter inom gräv- och rivningsbranschen.De turboladdade Dieselmax motorerna för de mindre modellerna och Isuzu motorerna för de större modellerna är tysta, kraftfulla, långlivade och mycket bränslesnåla.
Den nya generationen EuroCab-hytten är ultramodern, rymlig och lättmanövrerad även för den ovane föraren, med joystick ergonomiskt placerade och med möjlighet att beställa bandstyrning och rototiltstyrning som fabriksmonterat tillval. Luftfjädrat säte och fullt justerbar AMS skärm, fantastisk runtomsikt och klimatkontroll gör att du sitter bekvämt hela dagen.
Med dess kompakta design och fantastiska runtomsikt så kommer man snabbt till rätta med kontrollerna på en hektisk arbetsplats, såsom en byggarbetsplats eller vid vägarbete.

Advanced Management System (AMS)

AMS är ett intelligent lättanvänt system med en skärm där alla maskinerns funktioner för maximal produktivitet och bränsleeffektivet är samlade på ett ställe.
AMS-systemet har fyra olika diftslägen: AUTO som automatiskt växlar mellan maxeffekt och ekonomi beoende på last. EKONOMY ger dig maximal bränsleffektivitet genom att reglera hydraulflöde och motorvarvtal vid grävning. PRECISION minskar hydraulflödet och motorvarvet ännu ett snäpp för högre noggrannhet vid precisionsarbeten såsom nära husgrunder eller andra precisionsjobb. LIFTING maxeffekt med minskat oljeflöde för extra kontroll. AMS-skärmen sparar arbetshistoriken så man kan följa hur maskinen jobbat vilket gör det lättare vid bl a service.
Maskinerna har ett högt hydraulflöde och det gör dem snabbare i drift.  Hydrauliken och reglagen synkar perfekt så att föraren får en mjuk och avslappnad rörelse ihop med skopan. Tvådelad TAB bom kan beställas som fabriksmonterat tillval när man behöver ha mångsidigare dimension, i grävdjup och lastningshöjd.

Längre serviceintervaller på 500 timmar för olja och filter innebär både sparad tid och kostnad för föraren. Ihop med AMS-systemet som sparar all historik kan service lättare utföras.
Den dagliga servicen kan göras på marknivå och allt är samlat på ett ett ställe med god åtkomst.

JZ kortare svängradie

JZ-serien har en kort svängradie som slutar i jämnhöjd med bandet, utan att dra ner på storleken av hytten, vilket innebär att det är mindre risk att slå in i byggnader, utrustning eller byggnadsställningar och det gör dem idealiska för arbeten i bostadsområden, på vägbyggen och för broarbeten. Med dess rymliga hytt och klassledande svängradie tar denna kraftfulla maskin sig fram i förvånansvärt trånga utrymmen.
Med cushioncontrol (grävhydraulisk dämpning) gör att rörelserna blir mjukare i grävaggregatet, minskar slitaget och gör det behagligare för föraren.

För mer information se broschyr


TEKNISK FAKTA JS115 D


MOTOR
Typ: ISUZU 4JJIX steg III
Motoreffekt vid nominellt varvtal, ISO: 73/98 kW/hk
Nominellt varvtal: 2000 v/min
Cylindrar, cylindervolym: 4/3,0 TI antal / l

TRANSMISSION
Hydrostratisk /3 steg
Max hastighet: 4,4 km/h

UNDERVAGN
Antal bandplattor: 2 x 42 st
Bandbredd: 600 mm
Underrullar: 2 x 6 st
Överrullar: 2 x 1 st
Schaktblad: 2610 mm

HYDRAULIK
2 st variabel axialkolvpump + 1 st kugghjulspump (servo)
Max flöde: 2x112 + 20 l/min
 
SVÄNGSYSTEM
Axialkolvmotor via planetväxel
Automatisk svängbroms
Max svänghastighet: 11,5 v/min

GRÄVAGGREGAT
Manövrering: 2 x joystick, hydraulservo
Dubbelverkande hammarhydraulik
Bom, typ monobom: 4,40 m
Sticka: 2,25 m
Slangbrottsventiler bom/sticka

HYTT
Klimatanläggning
Regnskydd över framruta
Förarstol typ/luftfjädrad/värme
Vindrutetorkare övre/nedre
AMS monitor

MÅTT OCH VIKT*
Vikt, inkl förare, std skopa och full bränsletank: 12796 kg
Bredd: 2610 mm
Höjd över hytt exkl roterande varningsljus: 2839 mm

* Värdena angivna enligt std, se även spec blad för alternativ.