MAGNUM - Mästaren i stordragarklassen

Den stora 8,7 liters motorn i Magnum 340 utvecklar ett vridmoment på 1671 Nm. Det råder ingen tvekan om vem som är kung i den tunga klassen.

Magnum. Mästaren inom stortraktorsegmentet i över 20 år 

Efficent Power motor, Hyttfjädring och APM transmissionssystemet är några av de punkter som gör Magnum till klassledare.Det märks att Magnum serien är tillverkad och byggd för de stora arealerna. Med perfekt viktfördelning får däcken grepp och kraften från motorn kan omsättas i effektiv dragkraft.
Nya Magnum är byggd för långa arbetspass. Motorns vridmoment ger traktorn väldigt lugn gång på mellan 1400 och 1600 varv/min vid riktigt tunga fältarbeten. APM systemet och Efficent Power motorn bidrar till en låg bränsleförbrukning och rogivande körning även vid de riktigt långa arbetspassen. Från den klassledande Surveyor hytten har du perfekt sikt över redskapen. Den semiaktiva, eluppvärmda förarstolen erbjuder dig högsta komfort.
 

Efficent Power - Case IH kan motorer

I Magnum traktorerna sitter en 8,7 liters turboladdad CNH Efficent Power motor. Vid transporter, kraftuttagsarbeten och uttag av hydraulolja tillkommer en powerboost på hela 35hk.

Motorerna har en enorm effektreserv och ett vridmoment på imponerande 1671 Nm på Magnum 340.

SCR tekniken ger motorerna bästa möjliga effektivitet och lägsta bränsleförbrukning då fokus ligger på motorprestanda, inte utsläpp. Avgaserna behandlas i ett separat system med AdBlue efter motorn för att uppnå linjerna enligt miljösteg IIIB.

 

Auto Power Management (APM)

APM systemet kombinerar en fullpowershiftens effektivitet med en steglös transmissions mångsidighet. Ställ in önskad hastighet för jobbet så sköter APM systemet resten. Systemet känner av belastningen och väljer själv kombinationen mellan växel och motorvarv för bästa effektivitet och bränsleekonomi. Magnum växlar upp och sänker varvtalet för fullt drag framåt och mindre bränsleåtgång!

Hyttkomfort i en klass för sig

Hyttfjädring, lägsta ljudnivån och en glasyta på hela 6,32 kvm ger klassens bästa hytt, Alla reglagen är bekvämt och logiskt placerade i armstödet och i multicontrollerkörspaken, Färdriktning kan enkelt skiftas på två ställen, vid ratten eller i multicontrollerspaken. I den röda skinnklädda förarstolen sitter man som förare högt upp med perfekt överblick över både redskap och omgivning.

 

 

  

Klicka här för brochyr Magnum, (engelska)

 

 

 

 

TEKNISKA FAKTA
Magnum 235


MOTOR 
FPT Efficent Power,

6 cylindrar, Common Rail, 4 V/cyl, wastegate turbo, SCR avgasrenings teknik

Motoreffekt: 213kW/279hk
Max vridmoment: 1157 Nm vid 1400 varv/min

TRANSMISSION
APM transmission med hastighetsstyrning.
Antal växlar: Full Powershift ECO, 19x4
Antal kopplingsfria steg: 19, moment & tempstyrd autoväxling
Kopplingsfri fram/back vid ratt

DRIVNING OCH STYRNING
4-hjulsdrift, elhydr lamellkoppling
Diffspärrar framaxel/ diffspärr(fram) /spärr(bak)

KRAFTUTTAG
540 / 1000 /min
Kraftuttagstapp, antal splines: 540 - 6 bom ; 1000 - 21 bom ; 1000 - 20bom
Inkoppling: elhydr + auto PTO

HYDRAULSYSTEM
CCLS
Tipputtagsventiler: 4 elektr via armstöd och multicontroller+ LS förb
Max flöde:    166 l/min
Trepunktslyft: Elhydraulisk trepunktslyft m dämpning

Lyftkraft: 10200 kp
Vikt: 12800 kg