Kultivatorer - Optimal jordbearbetning

Minimerad jordbearbetning, biobäddsbruk eller mulchsaat, som tyskarna säger, är en teknik  som Amazone har stor erfarenhet av. Med rätt redskap och rätt kunskap kan kostnaderna för  jordbearbetning och sådd reduceras väsentligt.Catros - Tallrikskultivator

Catros har mycket hög kapacitet och arbetar lika bra i stubben direkt efter tröskan som på plöjd mark. Tallrikarna sitter i två rader som kan förskjutas i sidled i förhållande till varandra för att passa olika förhållanden. De är fjädrande upphängda i gummiprofiler och underhållsfritt lagrade. Catros ska framföras med hög hastighet (10-15 km/tim) och skapar optimal inblandning av jord och växtdelar eller en perfekt såbädd. Återpackningen av ytan sker med den specialutvecklade gummikilsvälten som kan ställas in för olika marktryck.


Pegasus - gåsfotskultivator

Den burna kultivatorn Pegasus
med 2 rader pinnar lämpar sig väl för stubbearbetning och ger spillsäden optimala förutsättningar att gro. Vingskären bearbetar hela markytan. Tallrikarna utjämnar sedan den lösa jorden, som därefter återpackas av valsen.

Pegasus har breda och vridna skär i segmentupphängning med lutningsinställning för optimal blandning av jorden.

 

För mer information ladda ner broschyren

TEKNISK FAKTA

Catros 3501


Typ: Buren

Arbetsbredd: 3,50 m

Transportbredd: 4,00 m

Transporthöjd: 1,70 m

Antal tallrikar: 2x14

Tallriksdiameter: 460 mm

Tallriksavstånd: 250 mm

Arbetsdjup: 30-120 mm

Arbetshastighet (rek.): min 10 km/tim

Packarvält med gummikilringar

Effektbehov: 95-140 hk

Transportbelysning

3-punktslyft Kat II/III

Vikt: 1900 kg