Box 504 (industrivägen 2),
245 25 Staffanstorp
Tel: +46 (0) 46 25 92 00
Fax: +46 (0) 46 25 01 39
mail@sodhaak.se
 

Söderberg & Haak en del av Mellby Gård

Mellby Gård AB startades 1986 av Rune Andersson, då med lantbruks- och hästverksamhet.
På 30 år har företaget vuxit till en internationell industrikoncern, där ett tiotal handels- och industriföretag ingår. Koncernen bedriver även finansverksamhet och hela gruppen omsätter drygt 5 miljarder SEK inklusive intressebolagsandelar.
God lönsamhet och låg belåning kännetecknar gruppen. Flertalet portföljföretag som ingår i Mellby Gård-gruppen är etablerade verksamheter i mogna branscher, vilket ger dem en hög grad av stabilitet. Företagen har byggt starka marknadspositioner och har stor kunskap om sina respektive verksamhetsområden.
Företagsledningarna består av erfarna och kompetenta medarbetare och också i bolagsstyrelserna finns mycket kunskap om respektive bransch, vilket borgar för stabilitet och långsiktig lönsam tillväxt i bolagen.
Framtidsvisionen är att gruppen ska bestå av ett antal större affärsenheter som byggs upp genom en kombination av organisk tillväxt och företagsförvärv.
Mellby Gård-företagen representerar ett brett spektrum av verksamheter, allt ifrån moderiktiga damkläder, glasögon och lantbruksmaskiner till mer tekniskt kvalificerade produkter, som exempelvis modulära tätningssystem för kabel- och rörgenomföringar för bland annat fartyg samt olje- och gasanläggningar.
 
Mellbygårds hemsida: www.mellby-gaard.se
 
Pdf på strukturen för koncernen
 
 
 

Lantbruksmaskiner och entreprenadmaskiner från världsledande tillverkare.

Söker du moderna, avancerade och ekonomiska lantbruksmaskiner, entreprenadmaskiner, traktorer och skördetröskor - då har du kommit rätt! Söderberg & Haak marknadsför ledande varumärken som Case IH, New Holland, Amazone, Krone, JCB, Sears, Comet m fl. Försäljning sker via ett nät av drygt 40 privata, kunniga och serviceinriktade återförsäljare runt om i landet från Ystad i söder till Råneå i norr.